hash_bucket()

minsan…

Posted on: September 20, 2007

Laser i dagens nat-upplaga av DN att Irans president Mahmoud Ahmadinejad inte far besoka platsen dar World Trade center stod fram till den 11 September 2001. ‘Iraniern’ som DN valjer att kalla honom har namligen enligt Rudolph Giuliani (New Yorks borgmastare vid tiden for den omtalade terrorattacken):

– Detta är en man som har hotat Amerika och Israel, ger skydd åt bin Ladins son och andra al Qaidaledare, förser irakiska upprorsmän med vapen och ägnar sig åt att utveckla kärnvapen. Att medverka till att Ahmadinejad besöker Ground Zero, helig mark för alla amerikaner, vore skandalöst, sade han.

Sjalv staller jag mig stillsamt fragan; nar blev ovanstaende sa fruktansvart och oheligt? USA har val sjalva hotat fler lander att med vald genomdriva sin ideologi och demokrati, gett skydd at Bin Ladens familj, forsett irak med vapen och utvecklat karnvapen? Att platsen dessutom hanvisas till som Helig Mark ar ett intressant ordval i sig…

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=694659

Advertisements

3 Responses to "minsan…"

Talet om “helig mark” förvånar föga. Amerika är inte sekulärt, direkt, och diskussionen kring krigsmaskineriet efter attacken på WTC 2001 är genomsyrad av religiösa argument, tal om “rättfärdiga”, “ondska”, “I believe…” etc.

Inte heller förvånar det föga att herr Ahmadinejad inte får besöka ruinerna efter WTC. Synen på Irans ledare är ju i princip likvärdig med synen på Amerikas ledare i t ex Iran. Sedan är ju frågan om Iran skulle vågat göra ett så starkt ställningstagande vid ett besök från herr Bush, fast det tror jag nästan de skulle. Herr Ahmadinejad tycker om att provocera.

Jag förstår mekanismen bakom att han inte får tillgång till sajten. Det är inte långt till öppet krig mellan “Coalition of the Willing” (underbart retoriskt begrepp, man skrattar i alla fall) och Iran. Iran är gapiga, och det här är Amerikas sätt att vara gapiga tillbaks, för de har än så länge inte satt in några andra motmedel. Frågan är ju också om de skulle ha råd med ännu ett krig nu.

Det rådet ett klassiskt retoriskt krig mellan Iran och Bush, och det här utspelet är ungefär så bra Bush blir på retorik. Som vi vet så vaktar han hellre sin tunga och biter till med sina kärnvapenständer.

Rudolph Giuliani fick inte många rätt i den kommentaren.

“har hotat Amerika och Israel” nej
“ger skydd åt bin Ladins son och andra al Qaidaledare” inte vad jag vet
“förser irakiska upprorsmän med vapen” inte vad jag vet
“ägnar sig åt att utveckla kärnvapen” nej, kärnkraft var det ju

Det verkar vara mycket du inte vet.
Kärnkraft = fredlig användning av kärnklyvning men även ett stort steg närmare kärnvapen.
USA må inte alltid göra rätt men jag ill inte se den killen med kärnvapenkapacitet..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

.

This blog has no clear focus. It has a focus though, it's just not very clear at the moment...

Dev Env.

Visual Studio 2008 Prof / NUnit / Gallio / csUnit / STools (ExactMagic) / doxygen / dxCore / TypeMock / TestDriven.net / SequenceViz / CLRProfiler / Snoop / Reflector / Mole / FxCop / Subversion / TortoiseSVN / SlikSVN / CruiseControl.net / msbuild / nant

Blog Stats

  • 81,593 hits
Advertisements